«Квест-вікторина з міжнародною участю до Дня Соборності України»

2023-01-25

24 січня 2023 року відбувся відкритий захід «Квест-вікторина з міжнародною участю до Дня Соборності України», зорганізований студентами 317 групи спеціальності «Початкова освіта» (куратор доц. Гордійчук О. Є) факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, м. Чернівці. Зарошеними були викладачі кафедри педагогіки та методики початкової освіти.

Наймолодші учасники заходу, учні 2 класу (організація Fitt, школа Ukrkidshub, м.Тімішоара, Румунія), та учні 4 класу (Приватний заклад «Гімназія Глорія», м. Чернівці, Україна) мали змогу не тільки ознайомитись із історією відзначення Дня  Соборності України, але й відчути справжню єдність впродовж онлайн-квесту.

Студентки, водночас педагогині, Сморжанюк Анастасія та Базильчук Ірина, продемонстрували «спорідненість праці» (за Г.Сковородою); персональну відповідальність вчителя у вихованні своїх учнів активними, свідомими українцями, незалежно в якій країні вони б не були; високий рівень фахової компетентності щодо володіння сучасними онлайн-інструментами. Організатори виховного заходу поділилися саморефлексією:

«Я дуже рада, що мої українські вихованці, вимушено перебуваючи в Румунії, сьогодні мали змогу побачитися з учнями з України та пригадати про все, що їм рідне. Опісля діти ділилися своїми позитивними емоціями та враженнями», – висловилася  Базильчук Ірина.

«Організація та модерування онлайн-зустрічі в міжнародному вимірі для мене – це новий виклик, його подолання та здобутий досвід. Особлива цінність для мене, як для молодого вчителя, – спроба та реалізація події єднання молодого українського покоління в День Соборності України», – підкреслила Сморжанюк Анастасія.

«Провідна ідея неймовірного заходу передбачала дві цілі: єднання мовою, віртуальними іграми, танцювальною руханкою українських дітей з двох сусідніх країн та гравіювання професійних навичок студентів у встановленні безпечних емпатичних стосунків в надумовах», – зауважила кураторка групи Оксана Євгенівна Гордійчук.