Участь викладачів у вебінарі:«Етіологія та терапія розладів харчової поведінки у дітей і підлітків – шкільний та сімейний аспекти»

2023-01-22

21.01.23 р. у рамках співпраці з Гданською Вищою Школою Гуманістичною (м. Гданськ, Польща) викладачі кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (Романюк С.З., Предик А., Нікула Н.В., Мафтин Л.В., Величко О.І.) долучилися до вебінару на тему: «Етіологія та терапія розладів харчової поведінки у дітей і підлітків – шкільний та сімейний аспекти». Слушними практичним порадами поділився з аудиторією професор, клінічний психолог dr.n.med.Waldemar Budzinski, адже питання збалансованого харчування для школярів є основою їх здоров’я. На думку науковця-практика порушення харчової поведінки є наслідком шкідливих чинників родинних, шкільних і культурних проявів психічних розладів та відхилень в розвитку  дітей та молоді. Серед багатьох, часто неякісних способів подолання проблем з’являються харчові навички, що ведуть до порушень.

Цікавою була також інформація про причини порушень харчової поведінки та шляхи її профілактики, про те, як розрізнити загрозу та симптоми порушень харчової поведінки, як можна допомогти особі при загрозі анорексії чи булімії.

На вебінарі викладачі кафедри мали можливість долучитися до досвіду польських колег з проблем здорового харчування дітей і підлітків. Дякуємо декану педагогічного факультету Гданської Вищої Школи Гуманістичної Iryni Kierzkowski (Польща) за запрошення, високий рівень вебінару, цікаві доповіді, актуальні проблеми та практичні поради. Дякуємо польським колегам за співпрацю!