Перша лекція “Ми українці: честь і слава незламним”

2022-09-02

Початок нового навчального року в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича, на факультеті педагогіки, психології та соціальної роботи успішно стартував офлайн.
Куратори академічних груп 2,3,4 та 6 курсів кафедри педагогіки та методики початкової освіти провели першу лекцію зі своїми студентами на тему: ” Ми українці: честь і слава незламним”. Мета лекцій:
виховання почуття гордості й приналежності до незламного українського народу, який героїчно боронить власну державу, і як наслідок – готовності до посильної участі у справі захисту суверенітету України та відновлення її територіальної цілісності, долучення до волонтерського руху, допомога армії; глибокої пошани до загиблих героїв і вшанування їх світлої пам’яті; поваги до Збройних сил України й усіх причетних до справи захисту нашої Вітчизни і вдячності їм; співчуття до людей, скалічених війною, до родичів тих, хто загинув на війні, тих, хто втратив житло або був змушений його покинути; стійкості до впливів пропаганди країни – агресора.
В кожній групі із вступним словом виступили декан факультету педагогіки, психології та соціальної роботи професор Федірчик Т.Д. та завідувач кафедри професор Романюк С.З., які побажали студентам успішного навчання у мирній державі. Лекції проведені у різних формах: інформаційний дайджест, виховна година, квест, вікторини. У рамках запропонованої теми студенти 410 групи спеціальності “Початкова освіта” презентували
відеопроект “Незламні”. Головний месендж лекцій – незламна людина – це та людина, яку не можна побороти, скорити, зламати, бо вона є вірною своїм переконанням. Віримо нашим ЗСУ, віримо в перемогу, нехай Бог захищає нашу рідну Україну та всіх її героїв і дає кожному незламність, невичерпну силу та мудрість!