Методичний семінар «Формувальне оцінювання – ключовий чинник якісної освіти в НУШ» (доповідач: доц. Предик А.А.)

2022-05-24

24.05.2022р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти відбувся методичний семінар на тему: «Формувальне оцінювання – ключовий чинник якісної освіти в НУШ». Відкрила методичний семінар кандидат педагогічних наук, доцент Бигар Г.П. Основні завдання, функції, принципи та особливості формувального оцінювання молодших школярів в Новій українській школі представила кандидат педагогічних наук доцент Предик А.А. Доповідач запропонувала інтерактивну вправу «Острови» та активізувала діяльність учасників семінару.
Семінар мав не тільки науковий та методичний характер, а й практичний, адже були запрошені вчителі-практики базових шкіл міста Чернівці, які поділилися досвідом використання та впровадження в практику своєї роботи формувального оцінювання. Про цікаві техніки та методику реалізації формувального оцінювання в початковій школі доповіла вчителька 2 класу Чернівецького ліцею №20 Воробйова А.О. Про особливості впровадження формувального оцінювання в 3-4 класах розповіла вчителька 4 класу Чернівецького ліцею №20 Блинда К. М. Практичний досвід реалізації формувального оцінювання в Новій українській школі представила Федоркова І.В. – вчитель ІІ категорії Чернівецького ліцею №11 «Престиж».
Семінар пройшов продуктивно, творчо, в надзвичайно теплій та дружній атмосфері, де кожен учасник отримав багато корисних та потрібних знань.