«Як одна лиш мати для дитини – так для нас одна-єдина Україна»

2022-05-13

У рамках відзначення Дня Матері кафедра педагогіки та методики початкової освіти створила святкову атмосферу патріотичного запалу та родинної гармонії, релаксаційно-терапевтичного й розважально-ігровового характеру для сімей внутрішньо-переміщених осіб, які проживають у студмістечку ЧНУ (директор – Василь Гарасим). Відповідно  до програм педагогічної виховної та практики в пришкільних оздоровчих таборах (керівники – Антоніна Богданюк, Лідія Біленкова) студентами ІІ курсу спеціальності «Початкова освіта» проведено виховний захід на тему «Як одна лиш мати для дитини – так для нас одна-єдина Україна».

Співорганізаторами й учасниками свята стали: доцент кафедри музики – Ярина Вишпінська; творча спілка студентської молоді кафедри – клуб «ПЕДАГОГ» (керівник – Антоніна Богданюк; координатор – Ольга Коваль); музичний проєкт за підтримки МЕДІА-ХАБу «БУКОВИНА» – «БРІО» (керівник – Тетяна Куцик, учасники: Елін, Аліна Чечул); учасники ЦКіДу ЧНУ (керівник – Дмитро Павлюк) та водночас волонтери гуртожитку № 6 студмістечка ЧНУ (Василь Богданюк, Олександр Фисюк, Христина Шевчук); учениця 8 кл. Глибоцької гімназії Анна Коваль; батьки і діти ВПО.

Словами привітання відкрила захід завідувачка кафедри педагогіки та методики  початкової освіти, доктор педагогічних наук професор Світлана Романюк. Вона закцентувала увагу на сьогоднішніх подіях в Україні, відзначила непересічну роль матері у вихованні дитини, у збереженні її життя, відстоюванні незалежності України і наголосила, що нам потрібно постійно утверджувати Культ Матері, Культ Дитини  і Культ Батьківщини.

Щира вдячність факультету фізичної культури та здоров’я людини за надання місця проведення – спортивного майданчика (декан  доктор педагогічних наук професор  Зорій Я.Б.)  та звукорежисеру ЦКіДу ЧНУ Микиті Таранову.

Найбільш активними учасниками стали діти внутрішньо-переміщених осіб, які разом з організаторами співали пісень, декламували авторські вірші про маму в трьох іпостасях (мати свята, мати рідна та Мати-Україна), танцювали й малювали малюнки задля миру на рідній землі.