День пам’яті Чорнобильської трагедії

2022-04-26

Весна в розмаї. Двадцять шосте квітня.
Тривожна ніч. Здригнулася земля.
Невинно вишні чарували цвітом,
А вибух все навколо спопеляв
(Марія Яновська)

6 років минуло від дня однієї з найстрашніших техногенних аварій людства – вибух реактора на Чорнобильській АЕС, а Україна знову пережила катастрофу в Чорнобилі – окупацію російськими загарбниками, які 24 лютого 2022 р. окупували зону відчуження та ЧАЕС.

26 квітня на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти у рамках виховної години доц.Нікула Н.В. зі студентами 3 курсу вшанували подвиг ліквідаторів та жертв Чорнобильської трагедії.


Клубом «Педагог» (кер. – доц. Антоніна Богданюк) кафедри педагогіки та методики початкової освіти (зав. каф. – проф. Світлана Романюк) організовано створення творчого відео-проекту і проведення «інформаційної хвилини» у формі онлайн-зустрічі зі студентами та викладачами на актуальну тему: «ЧОРНОбіль – трагедія, яку не можливо забути…».
«Вічна пам’ять героям, які 26 квітня 1986 року, ціною власного життя захистили світ від катастрофи. А також безмірна подяка ЗАХИСНИКАМ України, які сьогодні боронять нашу державу!», –  слова, проголошені учасниками клубу «Педагог» (Н. Токарь, І. Тимків, А. Ротар та Н. Зварич). Модератор зустрічі А. Богданюк закликала запалити свічу пам’яті в честь тих, хто віддав та віддає сьогодні свої життя за мир в Україні!..», адже ці події вкотре доводять, як важливо пам’ятати про цей трагічний день і його наслідки (як прикру помилку нашої історії) та обов’язок захищати свою батьківщину, щоб у майбутньому забезпечити щасливе життя наступним поколінням.

Пам’ятаємо про радіаційну трагедію на нашій землі! Не допустимо нової катастрофи! Слава Україні!