Про традиції ефективної співпраці зі стейкхолдерами й особливості практичної підготовки майбутньої педагогічної зміни

2022-02-11

10 лютого 2022 р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти проведено ІНСТРУКТИВНУ ОНЛАЙН-НАРАДУ з ПЕДАГОГІЧНОЇ ВИХОВНОЇ ТА ПРАКТИКИ В ПРИШКІЛЬНИХ ОЗДОРОВЧИХ ТАБОРАХ (Ч. 1).з метою розкриття основних засад здійснення виховної роботи в початковій школі, представлення базових для практики освітніх закладів, проголошення завдань і умов її проведення зі студентами І і ІІ курсів.

Нараду урочисто розпочала вітальним словом та побажаннями професійного росту й розвитку завідувач кафедри проф. Романюк С.З. Напутнє слово для перших професійних кроків прозвучало від завідувача педагогічною практикою на кафедрі доц. Гордійчук О.Є. З основними умовами організації, проведення та оцінювання першого активного виду практичної діяльності  ознайомила керівник педагогічної практики з виховної роботи доц. Богданюк А.М., яка представила керівників-методистів від ЗВО (доц. Мафтин Л.В., доц. Предик А.А., доц. Шестобуз О.С., асист. Білоус О.В.) та присутніх на нараді педагогів-стейкхолдерів від традиційно базових для практики шкіл м. Чернівці: Чернівецький ліцей №19 ім. О. Кобилянської (директор – Легусова У.І.) та Чернівецький ліцей №20 (директор – Томяк В.М.).

Важливість оволодіння студентами практичними вміннями планувати і здійснювати виховну роботу в школі, особливості виховної діяльності та яскраві досягнення, успіхи і творчий потенціал учнівського й педагогічного колективів освітніх закладів розкрили: Кобевка А.П. (заступник директора з навчально-виховної роботи Чернівецького ліцею №20, вчитель-методист, Відмінник освіти України, Заслужений вчитель України, переможець Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2006» у номінації «Початкові класи», експерт по сертифікації вчителів, експерт інституційного аудиту, супервізор НУШ); В’югіна Л.Ю. (заступник директора з навчально-виховної роботи початкових класів Чернівецького ліцею №19 ім. О. Кобилянської, вчитель-методист, Відмінник освіти України); Скрипник О.М. (заступник директора з виховної роботи Чернівецького ліцею № 20, вчитель-методист вищої категорії), наголосивши на вагомості й необхідності співпраці ЗЗСО та ЗВО у формуванні практичної готовності майбутньої педагогічної зміни.