Панельна дискусія з освітніх проблем

2021-09-03

Цьогорічна остання декада серпня, як і в попередні роки, виявилась щедрою на  цікаві події:  підготовка до першовересневих урочистостей, спілкування із студентським поповненням, зустрічі з творчими людьми. Своєрідним продовженням марафону традиційних серпневих конференцій освітян України стала панельна дискусія, яка відбулася  на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти – конструктивний діалог між викладачами і студентами за участю народного депутата  України, членкині Комітету Верховної Ради з освіти і науки та інновацій, голови підкомітету загальної  середньої освіти, інклюзивної освіти та освіти на тимчасово окупованих територіях Олени Лис – випускниці (тоді ще) педагогічного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Ініціатором проведення заходу була професор кафедри Іванчук М.Г., а його організатором та модератором – завідувач кафедри, професор Романюк С.З. Дискусія велася довкола проблеми «Нова українська школа: здобутки, реалії сьогодення та перспективи».

Із вітальним словом до учасників панельної дискусії звернулася декан факультету, доктор педагогічних наук, професор Федірчик Т.Д., яка окреслила основні вектори діяльності кафедри, відзначила її досягнення, визначила подальші перспективи. У діалозі між учасниками зустрічі жваво обговорювалися такі питання: «1. Які проблеми є у провадженні НУШ і як їх розв’язувати?)  2.Як мотивувати вчителів до роботи в умовах сучасних кардинальних  змін? 3. Яким чином держава підтримує молодого вчителя?» та ін. 

Конструктивний обмін думками засвідчив  глибоку зацікавленість диспутантів гострими (актуальними) проблемами реформування  сучасної освіти та готовність активно включитися  у  їх вирішення.