Науковий семінар на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти

2021-06-17


         17.06.2021 р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти у рамках затвердженої нової наукової теми «Теоретико-методологічні засади розвитку педагогічної освіти та професійної підготовки фахівців у контексті євроінтеграційних процесів» (керівник – д. п. н., проф. Романюк С.З.)  з метою підвищення методологічного світогляду науково-педагогічних працівників та здобувачів третього (освітньо-наукового рівня), майбутніх докторів філософії спеціальностей 015 «Професійна освіта», 011(Освітні, педагогічні науки) було проведено науковий семінар з теми: «Методологічні основи  сучасних досліджень в педагогічній науці» (доповідач – доц. Нікула Н.В.). Проблемні питання:

  1. Методологія сучасної педагогічної науки у контексті модернізації вимог та підходів до здійснення сучасних наукових досліджень.
  2. Значення філософського рівня у науково-педагогічному дослідженні.
  3. Аналіз сучасних  методологічних підходів у контексті здійснення науково-педагогічних досліджень.

        В обговоренні взяли участь проф. Романюк С.З., проф. Федірчик Т.Д., доц. Мафтин Л.В., асп.  Бражанюк А.О. Науковий семінар пройшов у творчій атмосфері взаємообміну думками, у  системі партнерської взаємодії між викладачами, науковими керівниками та здобувачами вищої освіти.