Слухачі лекції «Парадокси освітніх технологій» (ТНПУ імені В.Гнатюка)

2021-02-11

10 лютого студенти спеціальності 013 «Початкова освіта» і викладачі кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (завідувач проф. Романюк С.З.) в рамках співпраці з кафедрою педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка (завідувач проф. Янкович О.І.) стали учасниками лекційного заняття з навчального курсу «Педагогічні технології у початковій школі» на тему «Парадокси освітніх технологій». Його ініціювали та провели наші колеги Янкович О.І і магістранти ТНПУ Віта Воронко, Ірина Метельська.

Родзинкою заняття була комунікація/діалог лектора зі студентами, їх  роздуми з актуальних проблем використання освітніх технологій у навчанні молодших школярів, спільний пошук методів і прийомів підвищення ефективності освітнього процесу в початковій школі.

Слухачі мали можливість зануритися у зміст «парадоксів» сучасних освітніх технологій та з’ясувати для себе різниці між технологією та методами навчання. Цікавими прийомами у створенні проблемної ситуації, що допомогли зрозуміти сутність дискусійних понять були фрагменти тематичних відеороликів, які відображали розмаїття підходів до практичного використання освітніх технологій в розвитку пізнавальної активності учнів початкової школи.

Дякуємо щиро колегам за змістовну та цікаву лекцію!