Посвята першокурсників 2020-2021 н.р.

2020-09-14


13 вересня (в неділю) на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти  відбулась святкова академія з нагоди посвяти цьогорічних першокурсників у студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.  Це одна з перших і найбільш хвилюючих подій у житті кожного студента – урочиста посвята. Вона згуртовує, допомагає оригінально зустріти першокурсників, привітати їх із початком цікавого студентського життя, допомагає влитись у кафедральний та факультетський колектив.

 Урочистості в онлайн-режимі розпочались об 11.00 з відео-вітання ректора Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича професора Романа Петришина (переглянути відео-звернення можна на YouTube https://www.youtube.com/watch?v=l3iAGW_jn14 ).

Кафедральний захід відкрила декан факультету педагогіки, психології та соціальної роботи  професор, доктор педагогічних наук Федірчик Т.Д. Вона розповіла першокурсникам про особливості роботи  факультету, віртуально познайомила їх з адміністрацією та працівниками деканату, представила освітню, наукову та виховну роботу  кафедр, ознайомила з мистецькою  та волонтерською діяльністю викладачів і студентів.

З особливостями організації  онлайн навчання студентів першого курсу ознайомила заступник декана з навчально-методичної роботи доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти, кандидат педагогічних наук Прокоп І.С.

Святкову атмосферу посвяти вітальним словом до першокурсників продовжила завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти професор, доктор педагогічних наук Романюк С.З. У своєму виступі  вона закцентувала увагу першокурсників на  структуру кафедри, основні напрями її діяльності та особливості освітніх програм із спеціалізацій. Першокурсники  і їх батьки дізналися про становлення і розвиток кафедри, її науково-педагогічних працівників.  Студентам першого і третього курсу (скороченої форми навчання) представили кураторів академічних груп доцентів Шестобуз О.С. і Предик А.А. та запропонували переглянути мотиваційний ролик про освітній процес, педагогічну практику, творчі  проекти і дозвілля студентів кафедри педагогіки та методики початкової освіти.

Після завершення урочистостей куратори академічних груп  провели настановчі збори, де студентам була надана інформація щодо розкладу, особливостей дистанційного навчання, дотримання техніки безпеки в умовах пандемії та інше.

Отже, з гарним настроєм і позитивним зарядом енергії, яких повинно вистачити на весь навчальний рік, студенти кафедри педагогіки та методики початкової освіти вирушили у новий етап свого життєвого шляху, залишаючи позаду хвилюючі моменти випускних екзаменів, зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича! Щасливого вам студентського життя, здійснення найзаповітніших мрій! І до зустрічі на факультеті!