«ЖИТТЄДАЙНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСАНКИ»

2020-04-10

«ЖИТТЄДАЙНІСТЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСАНКИ» – саме під таким гаслом 9 квітня 2020 р. відбулося виховне заняття-вебінар з елементами майстер-класу /навчальна платформа «Zoom»/ в рамках педагогічної виховної практики студентів кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

До участі у вебінарі були залучені:

  • учні та вчителі початкових класів базових для педагогічної практики шкіл м. Чернівці (ЗОШ № 24 /завуч – Вюгіна Л.Ю.; ЗОШ №27 /завуч – Кобевка А.П.);
  • студенти І-ІІ курсів спеціальності «Початкова освіта» денної та заочної форм навчання в рамках пропедевтичної та виховної педагогічних практик (керівники: асист. Костащук О.І., доц. Богданюк А.М.);
  • методисти, викладачі кафедри педагогіки та методики початкової освіти (зав. каф. – доц. Романюк С.З.).

Організатори заходу – талановита когорта студентів-практикантів ІІ курсу спеціальності «Початкова освіта» (Коваль О., Кирилюк Т., Єрмечук Ю., Токарь Н., Тимків І., Чемерис Е., Джуряк Н., Ротар А., Григорчук А.) під керівництвом доц. Богданюк А.М. висловлюють слова вдячності здібним учням 3-Г кл. та вчителю Василашко Л.Т., учням 4-В кл. і вчителю Гавриляк Л.В.  ЗОШ № 24, а також учням 2-Г кл. і вчителю Дмитращук А.І. ЗОШ № 27 м. Чернівці.

Захід мав на меті не тільки розкрити теоретичні та практичні вміння учнів виготовляти писанку; не лише привити практичні вміння студентам  здійснювати освітню діяльність з молодшими школярами; не тільки спостерігати й аналізувати проведену виховну роботу, а набагато глибшу й величнішу місію – виготовити писанку з усім розмаїттям її символіки у дарунок тим, хто його потребує найбільше – тим, хто віддано бореться за життя й здоров’я кожного, професії яких відносяться сьогодні до ризикової діяльності (пожежники, патрульні поліції, а особливо – працівники медичної сфери).

Кожна писанка, як життєдайний символ, виготовлена руками і серцем учнів, студентів і педагогів стала тим подарунком, що несе в собі добрі помисли, вдячність і побажання: миру і добра, злагоди родинної, здоров’я міцного, життєвої енергії та Божого захисту – і в цьому її життєдайна сила!