Педагогічні читання до 100-річчя від Дня народження В.О.Сухомлинського

2018-09-27

 

27.09.2018 р. до 100-річчя від Дня народження В.О.Сухомлинського на факультеті педагогіки, психології та соціальної роботи відбулися міжкафедральні педагогічні читання ««Все починається з добра,все починається з любові…», організовані й проведені кафедрою педагогіки та методики початкової освіти (відповідальні к.п.н., доц.Прокоп І.С.; к.п.н., доц.Предик А.А.; к.ф.н., доц. Мафтин Л.В.)

Метою заходу було ознайомлення студентів із життєвим та творчім  шляхом видатного педагога, основними положеннями його педагогічної концепції.

Гостями заходу були викладачі Великотирнівського педагогічного університету (Болгарія).

З вітальним словом до учасників читань звернулись Директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації к.п.н., доц. Палійчук О.М. і завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти к.п.н., доц. Прокоп І.С.

З біографічною експрес-довідкою «Історія одного життя» присутніх ознайомила к.п.н., доц.кафедри педагогіки та методики початкової освіти Шевчук К.Д.

Точки дотику Нової Української Школи і творчої спадщини Василя Сухомлинського шукали студенти наукового гуртка кафедри педагогіки та методики початкової освіти (керівник к.ф.н., доц. Мафтин Л.В.). З результатами цього творчого пошуку вас ознайомить староста гуртка, магістр кафедри Ткачук К. В.

З матеріалами «Педагогіка життєтворчості Василя Сухомлинського крізь призму її практичного втілення» присутніх ознайомив клуб «Педагог».  Педагогічну скарбничку його учасники наповнювали разом зі своїм керівником, к.п.н., доц. Богданюк А.М..

Високий рівень розуміння таких важливих граней педагогічної системи Василя Сухомлинського засвідчили студенти 3-6 курсів, які взяли активну участь у інтерактивній квест-грі на тему: «Збирачі зерен мудрості В.О.Сухомлинського» (організатори к.п.н. Нікула Н.В.та  к.п.н. Шульга А.В.).

З результатами конкурсу творчих робіт для студентів 2-5 курсів  «Нова доба освіти за творчими ідеями В.О.Сухомлинського» (оформлення розробок планів-конспектів уроків, виховних заходів, тренінгів на основі творчої спадщини майстра педагогічної діяльності) ознайомила голова журі – д.п.н., проф. Романюк С.З.

У читаннях також прийняли участь: заступник  директора з навчально-виховної роботи ЗОШ № 27 І-ІІІ ступенів Кобевко А.П. та вчителі Лінська М.В, Симик В.М.

Родзинкою заходу стала інсценізація казок В.О.Сухомлинського учнями 4 класу цієї ж школи.

До читань долучились і представник суміжних кафедр: к.ф.н. Костик Л.Б. та д.п.н., проф. Пірен М.І.

 

IMG_6386-min IMG_6390-min IMG_6397-min IMG_6401-min IMG_6403-min IMG_6408-min IMG_6419-min IMG_6425-min IMG_6433-min IMG_6452-min IMG_6454-min IMG_6468-min IMG_6482-min IMG_6487-min IMG_6491-min IMG_6501-min IMG_6510-min