«Шевченківські читання» присвячені 203-тій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка

2017-03-09

1 березня на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти було проведено конкурс присвячений 203-тій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. У конкурсі прийнято участь 15 студентів різних кафедр.

На конкурсі «Шевченківські читання»  було запропоновано відеоролик про життєву долю Т.Г.Шевченка, а також студенткою К.Ткачук (417 гр., представник наукового гуртка) було представлено 10 цікавих фактів про Тараса Шевченка. Представники клубу «Педагог» : Л.Василинчук (2 курс) та домінантом обласного конкурсу «Кращий читач 2016 року» Васильком Богданюком було підготовлено театральний фрагмент життя з дитинства відомого поета.

Родзинкою свята стала вікторина, яка дозволила виявити кращих знавців творчості геніального поета, художника, мислителя-гуманіста.

Відповідно до умов конкурсу «Вінок Шевченкові сплітаємо із віршів» учасники мали прочитати одну з поезій Т.Г.Шевченка та вірш іншого українського поета. Студентами декламувалися такі твори: «Заповіт» (різними мовами), музична композиція «По діброві вітер виє», «Думи мої, думи мої», «Плач Ярославни», «Чого мені тяжко», «Осія глава 14 «Прєдсказаніє», «Тополя», «Лілея», «Наймичка», «До Основяненка», «Чума». А також конкурсантами були прочитані твори: Ліни Костенко «Доля» та  «Я егоїстка»; Ірини Мороз «Залиш себе»; Анатолія Хромова «Війна»; Галини Гордасевич «Жінка у світ приходить для любові», а окремими студентами були представлені авторські вірші «Мрію, отже живу…», «Іду на Ви…» та інші.

Честь кафедри педагогіки та методики початкової освіти відстоювали  Яремин Марія  (310 група), Тригуб’як Ольга (411 група) та Івонюк Віола (312 група).

Рівень майстерності виконання поезії та акторського мистецтва визначили журі із представників викладацького складу кожної кафедри. Очолювала журі конкурсу доктор педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Романюк С.З.

За результатами конкурсу «Шевченківських читань» всі конкурсанти були нагороджені грамотами та цінними призами. Так,

1 місце  – Івонюк Віола (3 курс) спеціальність «Початкова освіта»

– Щерб’юк Ярина (4 курс) спеціальність «Дошкільна освіта»

2 місце  – Василів Соломія  (1 курс) спеціальність «Соціальна робота»

– Цирдя Надія (2 курс) спеціальність «Соціальна робота»

3 місце – Глущенко Микита  (2 курс) спеціальність «Практична психологія»

– Яремин Марія  (3 курс) спеціальність «Початкова освіта»

Підготували та провели «Шевченківські читання», присвячені 203-тій річниці від дня народження Кобзаря викладачі та студенти кафедри педагогіки та методики початкової освіти, студенти наукового гуртка під керівництвом доц. Л.В.Мафтин, представники клубу «Педагог» (керівник А.М.Богданюк) та доц. А.А.Предик.

IMG_0013

IMG_0004IMG_0028IMG_0025