Захист переддипломної (асистентської та професійної) практики.

2016-12-01

«Теорія мертва при відсутності практики,

але практика без теорії – незряча»

В.Г.Зубков

1img_9432

На кафедрі педагогіки та методики початкової освіти відбувся захист переддипломної (асистентської та професійної) практики студентів-магістрів 511-м групи спеціальності «Початкова освіта», який проходив у формі звітної конференції. Організатором його стала керівник практики доктор педагогічних наук, доцент Романюк С.З. У роботі конференції взяли участь викладачі кафедри та студенти-практиканти.

Вітальним словом відкрила конференцію доцент Романюк С. З. У своєму виступі вона наголосила на важливості цього виду практики у професійно-педагогічному становленні майбутніх викладачів вищих навчальних закладів і загальноосвітніх шкіл, вдосконаленні навичок педагогічної діяльності, набутих на попередньому етапі навчання, охарактеризувала його особливості, відзначила  високу активність студентів у процесі її проведення, сумлінне ставлення до виконання професійних обов’язків, звернула увагу на важливу роль викладачів кафедри у реалізації  програми практики та оцінюванні діяльності кожного магістранта. Підводячи підсумки практики, Світлана Захарівна побажала магістрантам творчих успіхів, наснаги та злетів у подальшій професійній діяльності.

Студентів-магістрантів також привітала виконуюча обов’язки завідувача кафедри педагогіки та методики початкової освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Прокоп Інна Степанівна. У своєму виступі вона наголосила, що під час практики студенти яскраво продемонстрували свою готовність до професійної діяльності, уміння ставити перед собою чітку мету і впевнено її досягати. Інна Степанівна побажала майбутнім педагогам подальших успіхів, нових творчих ідей та невпинного, стрімкого професійного росту.

Відповідно до програми практики звітна конференція працювала за такими напрямами:

навчально-методична робота;

науково-дослідна робота;

переддипломна (професійна) практика.

Цікаві, креативні, глибоко змістовні звітні доповіді підготували студенти-магістранти Ямна Руслана, Бордун Інна, Добрянська Анастасія та Кушнір Ірина.

img_9427

img_9429

img_9437

  Майбутні педагоги розповіли про особливості власної методичної, наукової, виховної, організаційної діяльності, проаналізували види труднощів, з якими зіткнулися під час практики та висловили власні враження від виконаної роботи. Підтвердженням їх професійно-педагогічної майстерності стало представлене звітне відео про найбільш яскраві аспекти своєї діяльності. Після доповідей студентів відбулося  обговорення основних актуальних проблем практичної діяльності майбутніх педагогів. Викладачі кафедри ставили студентам-магістрантам цікаві і водночас проблемні запитання, на які вони активно і грамотно відповідали. Виникали дискусійні моменти, в яких магістрантам було цікаво поспілкуватись зі своїми наставниками.

Переддипломна (асистентська, професійна) практика залишила яскраві спогади  у студентів-магістрантів.