ПРАКТИКА В ДІЇ

2024-05-17

ПРАКТИКА В ДІЇ

17.05.24 р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти відбувся майстер-клас на тему «Діяльнісний підхід у змісті освіти початкової школи» (з досвіду роботи Майї Воронки)». Майя Воронка у минулому випускник кафедри педагогіки, а сьогодні є сертифікованим тренером, творчим учителем Нової української школи початкових класів ліцею № 7, який є базовим навчальним закладом, де студенти спеціальності «Початкова освіта» проходять різні види практики, під мудрим керівництвом Крижанівської Лідії Василівни та нашими стейкхолдерами. Схвальним є те, що захід відбувся за участі викладачів кафедри та здобувачів першого (бакалаврського) й другого (магістерського) рівнів вищої освіти, де усі учасники мали чудову нагоду зануритися в освітній процес НУШ, відчути себе у ролі молодших школярів, поправлятися у виконанні практичних завдань з початкової освіти.

На майстер-класі Майя Романівна ділилася своїм практичним досвідом роботи, а саме провела «ранкову зустріч», творчу роботу в групах, з використанням інтерактивної технології «Світове кафе», під її керівництвом студенти створювали дизайн уроку з використанням діяльнісного підходу різних освітніх галузей початкової школи.  Здобувачі вищої освіти поглибили та розширили знання не лише про діяльнісний підхід, а й зрозуміли його місце в освітньому процесі, значущість у всебічному розвитку особистості молодшого школяра. Саме завдяки конструктивній взаємодії забезпечується якісна підготовка сучасного вчителя, на якого чекають учні.

Висловлюємо щиру вдячність нашим стейкхолдерам, педагогам-партнерам Майї Воронці за чудовий досвід роботи, Лідії Василівні плідну за співпрацю, підтримку, синергію.