«СТУДЕНТСЬКА МОЛОДЬ У НАУЦІ»

2024-05-14

13 травня 2024 року на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція  «СТУДЕНТСЬКА МОЛОДЬ У НАУЦІ», присвячена тижню науки. До участі в науковому заході долучилися здобувачі вищої  освіти спеціальності 013 «Початкова освіта» факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича Анастасія Гнатюк (ОР Магістр) та  Анастасія Сморжанюк (ОР Бакалавр). Молоді науковці презентували свої теоретико-практичні дослідження.

Гнатюк А.В. (керівник к.пед.н., доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Бигар Ганна Павлівна) презентувала власні напрацювання на тему: «Роль природотерапії у системі впровадження здоровʼязбережувальних технологій у початковій школі». Магістрантка розкрила види природотерапії, та узагальнила у своєму виступі що завдяки їх впровадженню учні вчяться справлятися зі стресами, зміцнювати фізичну форму та сприяти налагодженню соціальних контактів.   А також цінним  є  наведені приклади з власної педагогічної практики, які демонструють ефективність у вирішенні широкого кола проблем зі здоров’ям учнів початкової школи.

Сморжанюк А. Я. (керівник к.пед.н., доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Гордійчук О.Є.) доповіла про результати дослідження з теми: «Вітчизняна і зарубіжна лінгвістична та психолого-педагогічна наука про підходи у вивченні основних частин мови». Впродовж виступу авторкою було представлено практико-орієнтовані підходи у вивченні основних частин мови крізь призму аналізу вітчизняної та зарубіжної літератури, з метою розвитку мовленнєвої компетенції у молодших школярів. До того ж, на власному професійно-практичному досвіді, було підкреслено актуальність окресленої проблеми.

Дякуємо студентам та їх керівникам, які гідно представили свої практичні здобутки!