Крізь терни до зірок

2023-12-09


08.12.2023 р. викладачі кафедри педагогіки та методики початкової освіти ЧНУ (завідувач проф. Романюк Світлана, доц. Костащук Оксана, асист. Дідух Віталія) і студенти першого (бакалаврського) – Сливчук Тетяна, Вакарчук Максим, Федорян Софія, Черней Світлана, Кравчук Юліана, Гордей Ірина та другого (магістерського) рівня вищої освіти –  Качуляк Олександра, Іванська Вікторія відвідали Коломийський педагогічний фаховий коледж Івано-Франківської обласної ради та взяли участь у навчальному тренінгу «Крізь терни до зірок» для закладів освіти Західного регіону України, мета якого полягала в ознайомленні майбутніх учителів з соціально-емоційним навчанням (СЕЕН) в контексті впровадження і розвитку стандартів Нової української школи.

Програма тренінгу була насичена неймовірними доповідями та майстерками. Учасники заходу мали змогу поспілкуватися з Наталією Валевською – фахівчинею з розбудови спільноти СЕЕН, ГО «ЕдКемп Україна», яка ознайомила усіх присутніх із соціально-емоційним та етичним навчанням, вказала на її актуальність та важливість в сучасних умовах на різних рівнях освіти. Практичний досвід використання СЕЕН у початковій школі продемонстрували провідні вчителі м.Коломиї Елла Неміш, яка захопила аудиторію новою методикою – Хібукі-терапія в роботі з учнями та Мар’на Лисишин занурила слухачів у проблему ненасильницького спілкування у практиці шкільної освіти. По завершенню навчального тренінгу усі учасники отримали сертифікати.

Не менш знаменною стала нагода укладання договору між кафедрою педагогіки та методики початкової освіти і  педагогічним фаховим коледжем про співпрацю. Впевнені, що це тільки початок нашої тісної та плідної співпраці.

Висловлюємо щиру вдячність директору коледжу Валерію Івановичу та усьому колективу фахового коледжу за неймовірну гостинність, високу організацію заходу, Людмилі Ярославівні за запрошення, можливість збагатитися практичними навичками, набути новий досвід у роботі з дітьми в умовах викликів сьогодення.