«Українська мова – це наш дух, наша душа, наша пісня, наша перемога…»

2023-10-27


27 жовтня за ініціативи завідувача кафедри педагогіки та методики початкової освіти проф. Романюк С.З. та викладача філологічного факультету канд.філ.наук Гажук-Котик Л.Г. у День української писемності та мови, пам’яті Нестора Літописця викладачі й студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Початкова освіта» приєдналися до наймасштабнішого українського флешмобу – написання Національного Радіодиктанту єдності-2023. 

Щорічний радіодиктант національної єдності студенти спеціальності «Початкова освіта» писали у змішаному форматі: частина в навчальній аудиторії, а частина викладачів та студентів приєдналися з дому.

Цьогоріч радіодиктант називався «Дороги України», текст якого написала українська перекладачка і поетеса Катерина Калитко. Читав диктант актор театру і кіно Олексій Гнатковський (зірка фільму “Довбуш”). 

Одягнувши вишиванку, студенти та викладачі кафедри педагогіки та методики початкової освіти, написавши диктант, вкотре продемонстрували надзвичайне відчуття єдності, приналежності до національної ідентичності, величі та сили рідного слова, плекало гордість, повагу та любов до рідної мови! Адже кожне слово вкотре змусило нас зрозуміти просту істину, що найдорожче – це наша земля, її велич та самобутність!

Однією з основних причин взяти участь у такій акції є можливість самоперевірки, адже диктант національної єдності максимально охопив правила сучасного правопису. А текст після трансляції оприлюдниться, тож кожен учасник матиме чудову нагоду перевірити себе.

Бережімо та плекаймо українську мову ! 

Мова – це живий організм, це наш найдорожчий скарб!