Методичний семінар на тему: «Якісна професійна підготовка майбутнього вчителя початкових класів крізь призму формування soft and hard skills»

2023-10-20

19.10. 2023р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти відбувся методичний семінар на тему: «Якісна професійна підготовка майбутнього вчителя початкових класів крізь призму формування soft and hard skills».

У рамках семінару було проведено захист професійної (організаційно-методичної) практики студентів 6 курсу денної форми навчання.Форма проведення: онлайн-тренінгОрганізатори: Бигар Г.П, Шевчук К.Д.В процесі семінару було актуалізовано наступні питання:

виокремлення складових якісної підготовки майбутніх учителів початкових класів;

місце методичної роботи в структурі якісної підготовки студентів;

інноваційна модель методичної роботи в закладах освіти;

аналіз ОПП другого (магістерського) рівня вищої освіти в контексті ознайомлення студентів з особливостями методичної роботи;

характеристика Soft and Hard Skills в структурі підготовки майбутніх учителів початкової школи;

встановлення відповідності між формуванням загальних та спеціальних компетентностей, програмових результатів, змістом завдань професійної (організаційно-методичної) практики та розвитком Soft and Hard Skills студентів.

Захист професійної (організаційно -методичної) практики відбувся в одній із інноваційних форм методичного об’єднання – інтерактивний тренінг.Студенти актуалізували заявлену програму семінару за допомогою інтерактивних вправ:! “Мрійники та прагматики”.! “Нова інтерпретація”.!”Коли двері не двері”.! Виконання завдань на платформах Cahoot, Padlet.! Перегляд та аналіз відеопродукції.! Виконання діагностичних тестів.У ході інтерактивного діалогу було визначено актуальність МЕНТОРСТВА у подальшій практичній діяльності студентів – майбутніх вчителів початкових класів та форми його організації.Ключовими висловами семінару були:! Вчительство – це не та професія, якої можна навчитися за декілька років!! Якісна підготовка майбутніх учителів початкових класів включає комплексно різні компоненти, в тому числі і методичну роботу!! Помилки вчителів надто дорого обходяться людству!! “Прокачка” власних Soft and Hard Skills сьогодні не модний тренд, а життєва необхідність!Щиро дякую викладачам та студентам за творчу синергію!