«Особливості організації технологічної освітньої галузі в Новій українській школі та дошкіллі» (науково-методичного семінар-практикум)

2023-04-27

26 квітня 2023р. кафедра педагогіки та методики початкової освіти  стала співорганізатором Регіонального науково-методичного семінару-практикуму:

«Особливості організації технологічної освітньої галузі в Новій українській школі та дошкіллі»

Захід об’єднав три ЗВО України. До складу організаційного комітету семінару-практикуму ввійшли представники

Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича

РОМАНЮК Світлана Захарівна – завідувач навчально-наукової лабораторії «Теорія і практика розвитку Нової української школи», доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти;

Львівського національного університету імені Івана Франка 

ПРОЦ Марта Орестівна – завідувач навчально-наукової лабораторії Нової української школи, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри початкової та дошкільної освіти;

Волинського національного університету імені Лесі Українки;

ВІТЮК Валентина Володимирівна – завідувач науково-дослідної лабораторії початкової освіти, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри теорії і методики початкової освіти.

На семінарі обговорювались важливі питання реалізації технологічної освітньої галузі в НУШ та дошкіллі, а саме представлено творчу майстерню факультету  педагогічної освіти: від ідеї до діяльності; розкрито Волинську традицію соломоплетіння та запропоновано майстер-клас з гончарства в освітньому процесі.

Гідно представили кафедру педагогіки та методики початкової освіти ЧНУ виступи доц. Предик А.А. на тему: «Підготовка майбутніх вчителів початкової школи до реалізації технологічної та мистецької освітньої галузі в НУШ» та магістрантки Єрмечук Ю.В. на тему: «Розвиток творчих здібностей  молодших школярів засобами  нетрадиційних художніх технік у Новій українській школі» (науковий керівник доц.Предик А.А.). Дякуємо щиро АЛІНІ ПРЕДИК за професіоналізм, глибокий науковий рівень представлення окресленої теми.

Щиру вдячність висловлюємо ВАЛЕНТИНІ ВІТЮК за високий рівень проведення семінару, за співпрацю, можливість долучитися до актуальної проблеми початкової школи, поділитися практичними напрацюваннями, збагатитися досвідом.