Вибір дисциплін

2023-04-07

З метою формування індивідуальної освітньої траєкторії здобувачів вищої освіти, забезпеченні їх права на вільний вибір дисциплін, реалізуючи принцип студентоцентрованого навчання на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти  з 03.04-07.04.2023 р. здійснювався вибір навчальних дисциплін для студентів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти спеціальності «Початкова освіта».

Викладачі кафедри (С.Романюк, Л.Мафтин, А.Предик, Л.Біленкова, О.Гордійчук, Н.Нікула, А.Богданюк, К.Шевчук) підготували рекламні матеріали по курсах, які входять до переліку вибіркових дисциплін та у змішаному форматі навчання презентували їх, розкриваючи специфіку,  особливості та родзинки дисциплін. Під час зустрічі студенти отримали покрокову інструкцію «Як обрати вибіркові дисципліни» для формування індивідуального навчального плану на наступному етапі навчання.

Схвальним є те, що здобувачі вищої освіти мали змогу не лише ознайомитися з силабусами, презентаційними матеріалами курсів, які представлені у вільному доступі на сайті кафедри, факультету, університету, а й почути їх авторів, зробити для себе виважений, правильний вибір.

Віримо, що такий підхід сприятиме ефективному формуванню особистісної траєкторії студентів, поглибленню їх професійних знань та загальних компетентностей, задоволеності в опануванні професії.