Гостьова лекція Наталії МУКАН (доктор пед.наук, проф.кафедри педагогіки та інноваційної освіти національного університету «Львівська політехніка»)

2023-04-06

Глобальні соціально-економічні зміни в українському суспільстві зумовили виклик і потребу в творчих, креативних, професійно компетентнісних особистостях педагогів. Тож не випадково 6 квітня 2023 р. для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 013 «Початкова освіта» та третього (освітньо-наукового (Phd)) рівня спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» проведено гостьову лекцію на тему: «Система професійного розвитку сучасного педагога». Наталія Василівна розкрила родзинки професійного розвитку педагога, вказавши на його духовній та фізичній складовій, наголосила на важливості підвищення свого фахового рівня,  самовдосконалення. Особливо зацікавили аудиторію етапи професійного розвитку педагога, адже кожен слухач у цих етапах зміг побачити і своє становлення. Лекція була насичена яскравими прикладами у розкритті окресленої проблеми.

Заняття об’єднало понад 70 слухачів Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, це свого роду «місток освітянської співпраці» між закладами вищої освіти західної України завдяки вмілій організації завідувачки кафедри педагогіки та методики початкової освіти док. пед. наук, проф. Світлани РОМАНЮК, яка закцентувала увагу на необхідності й ефективності в сучасному освітньому просторі тісної співпраці ЗВО у підготовці майбутніх фахівців.

На важливості синергії освітніх структур у професійному розвитку сучасних педагогів наголосила завідувач творчої навчально-наукової лабораторії “Гірська школа Українських Карпат”, професор кафедри педагогіки початкової освіти, док. пед. наук, Інна ЧЕРВІНСЬКА.

Висловлюємо щиру вдячність Наталії Василівні за високий професіоналізм, змістовність лекції, майстерність її викладу і запрошуємо до подальшої співпраці у підготовці нової освітньої генерації.