Перша зустріч випускників кафедри педагогіки та методики початкової освіти у стінах рідного університету

2013-11-20

Рідна Альма-Матер …. Це словосполучення викликає у кожного свої асоціації і свої згадки… Світ спогадів для випускників багатогранний і самобутній, так як процес формування особистості під час навчання – іноді такий простий і зрозумілий, а іноді – неоднозначний багатогранністю вибору, парадоксальний.

Завершення навчання для усіх запам’ятовується як період роздумів про подальшу життєву стежину і суму через прощання із безтурботним студентством. Друзі, з якими проходиш усі лабіринти пар і повороти заліково-екзаменаційних сесій, назавжди залишаються у серці. Але, на жаль, у вирі подій з’являється так мало нагод для зустрічей… На щастя, перевагою сучасності є можливість відновити спілкування із сусідом по парті чи однокурсником через соціальні мережі та сайти пошуку людей, які існують у всьому світі і наближують людей, долаючи сотні чи тисячі кілометрів і довгі роки розлуки. Ми спостерігаємо за життям колись добре нам знайомих людей через їх фотографії, відео чи статуси.  І шукаємо можливості для реальної зустрічі.

Так, 2 листопада 2013 р. на факультеті педагогіки, психології та соціальної роботи відбулася зустріч випускників кафедри педагогіки та методики початкової освіти 2003, 2008 та 2013 років випуску. Більше п’ятдесяти колишніх студентів кафедри завітали до рідної альма-матер. Надзвичайно радісною була зустріч – прибули випускники з різних куточків України. Вони не просто згадали минулі роки свого навчання, а ще й зустрілися зі своїми колишніми викладачами.

З вітальним словом на святі виступили декан факультету педагогіки, психології та соціальної роботи професор Ігор Михайлович Зварич, завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти професор Марія Георгіївна Іванчук, перша випускниця спеціальності, а нині заступник декана з навчально-виховної роботи, доцент кафедри Тетяна Дмитрівна Федірчик, засновник та завідувач кафедри (2002-2011 рр.) професор Іван Степанович Руснак та декан факультету ( 1998-2000 рр.) доцент  Василь Степанович Филипчук.

Своїх попередників привітали представники теперішнього студентства факультету, які через імітування мандрів сайтом «Однокласники», створили теплу та затишну атмосферу, продемонстрували  відео-презентації,що нагадали про чудові миті студентського життя та святковий вітальний концерт. Переповнені позитивнимивраженнями  та щасливими емоціями випускники пообіцяли іще не раз повернутися до рідного Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, рідного факультету педагогіки, психології та соціальної роботи, рідної кафедри педагогіки та методики початкової освіти.

DSCF08964444 3333 2222 1111