Святковий День вишиванки з вихованцями Чернівецької школи-інтернату №4

2016-05-19

Святковий День вишиванки 19 травня 2016 р. на факультеті педагогіки, психології та соціальної роботи ЧНУ за доброю традицією продовжився у дружньому спілкуванні майбутніх учителів початкових класів з вихованцями Чернівецької школи-інтернату №4 та відклав духовно-піднесений і емоційно-чутливий відбиток у серці кожного з «добротворців». Ініціатором проекту «Ми – твоє майбутнє, Україно!» є завідувач кафедри педагогіки та методики початкової освіти проф. Іванчук М. Г.

1

„Ми вірим в майбутнє твоє, Україно!..”, – такими пророчими словами розпочався святковий концерт, проведений за результатами благочинної акції, проведеної спілкою талановитої студентської молоді кафедри – клубом «Педагог» на чолі з А. М. Богданюк, що вже кілька років поспіль таким чином презентують результати своїх творчих добрих справ. Тож цьогоріч напередодні Дня захисту дитини завітали в гості до вихованців, які не тільки з нетерпінням чекали, а навіть впізнавали своїх меценатів, та ні – справжніх друзів!

2 3 4 5 6

Багату на свята весну відкривали сторінку за сторінкою ведучі (М. Журецька, В. Саламандик) та учасники благодійного концерту: тріо О. Тригубяк, І. Царюк, Н. Окіпняк з піснею «Мамина весна»,  учасниці конкурсу «Університет має талант» Л. Блинда (пісня «Рідна Україна») та В. Іванюк (пісня «Мова єднання»). Вразливими до сліз для присутніх стали виступи призерів творчих конкурсів: поетичні рядки (вірш «Вовки») від Л. Василинчук (ІІІ місце на університетському конкурсі читців поезії Т. Г. Шевченка) та учня гімназії №7 В. Богданюка (ІІІ місце у міському конкурсі «Кращий читач року»), що звернувся до присутніх піснею-закликом «Я не хочу гратись у війну!».

Оскільки квітень – «місяць книги»,  у період з 2 квітня (Міжнародний день дитячої книги) – по 23 квітня (Всесвітній день книги та авторського права) клубом «Педагог» організовано акцію «Подаруй дитині книгу!», тобто зібрано дитячі книги, періодику, навчально-розвиваючий матеріал та інвентар для дітей, що потребують допомоги. Тож як результат акції у перерві між виступами було проведено «Конкурс на кращого знавця книг та все про них». Книжкова вікторина, проведена А. Коровською та І. Васильчук, допомогла довести, що вихованці школи дуже розумні, кмітливі і найкращі читачі, з’ясувати їх читацькі інтереси та вподобання. Переможців конкурсу (всі класи початкової школи) нагородили комплектами дитячих художніх та навчальних книг, газет і журналів, розмальовок, олівців та фломастерів тощо.  Несподіваним сюрпризом стала улюблена казка «Ріпка» на сучасний лад, презентована у вигляді лялькового театру, де свої акторські здібності як результат виховної практики мали можливість продемонструвати студенти Б. Дутчак, О. Манко, Л. Окіпняк, Р. Гоянюк, Я. Колодій, В. Балан і В. Іванюк.

Та найбільш неочікуваним для всіх став вихід на сцену маленьких вихованців школи, кожен із яких прагнув відчути себе справжнім артистом, під час проведення патріотичного флеш-мобу «Україна-вишиванка» у виконанні танцювального гурту «Герданики». Із побажаннями миру, радості й щастя під супровід пісні «А ми бажаєм вам добра!» діти отримували довгоочікувані смачні й корисні подарунки (солодощі та фрукти), які за словами ініціаторів свята «не прості, бо з кожним яблучком ми передаємо вам часточку наших сердець…».  А дітки вкотре  чекають нових зустрічей…