“Я ще дититна, але маю права!..”

2022-06-03

1 червня 2022 р. спільна мета об’єднала творчі ідеї, мистецьку, освітню, спортивну діяльність студентів і викладачів кафедри педагогіки та методики початкової освіти (завідувач – проф. Світлана Романюк) факультету педагогіки, психології та соціальної роботи (декан – проф. Тетяна Федірчик) і кафедру фізичного виховання (завідувач – доц. Тарас Палагнюк) факультету фізичної культури і здоров’я людини (декан – проф. Ярослав Зорій) Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, які спільно втілили в життя національно-патріотичний, спортивно-ігровий, мистецько-інтелектуальний проєкт, приурочений ДНЮ ЗАХИСТУ ДИТИНИ. Традиційне свято, започатковане у свій час проф. Марією Іванчук, проходило під девізом «Я ще дитина, але маю права!..»

Із вітальним словом до присутніх дітей та батьків, студентів і викладачів, гостей свята звернулися Тетяна Федірчик, Світлана Романюк, які наголосили на значимості поваги до дитячої особистості та побажали мирного майбутнього дітям України. Різними мовами світу радо зустріли гостей команда організаторів і ведучих: Тарас Палагнюк, Антоніна Богданюк, Лідія Біленкова, Василь Богданюк, Михайлина Гудима, Масксим Вакарчук.

Щемливим моментом став початок свята, коли головні винуватці – діти – зайшли до залу, взявшись за руки разом зі студентами та підспівуючи пісню «Україна – це я!..», а також розкриття таємниці, що головною цінністю у світі є ДИТИНА (психотренінг «Хто найцінніший?»). Теплі почуття викликало малювання дітками сім’ї, рідної домівки у процесі виготовлення нагород для матусь, татусів та їх теплі обійми з рідними і створення панно «Мирне майбутнє України». Цікавими для дітей видалися патріотичний аквагрим, творчі, інтелектуально-рухливі, інтерактивні ігри, інтерв’ювання, виконання пісень і танців, руханки та «Веселі старти», пісенний і танцювальний флешмоби та ін. – усе, що змотивувало дітей на усвідомлення необхідності внеску кожного, навіть маленького українця, у перемогу України.

Патріотично-музична дефіляда прозвучала у виконанні активістів ЦКіДу (керівник – Дмитро Павлюк) та співорганізаторів свята – волонтерської групи (керівник – Віталій Кіндзерський) ЧНУ: Анастасії Шидей, Олександра Фисюка, Христини Шевчук, Юрія Сав’юка, Ірини Кубашок, Василя Богданюка. Щира вдячність факультету фізичної культури та здоров’я людини за надання місця проведення та ЦКіДу ЧНУ за звукорежисуру (Микиті Пушкарьову і Ярославу Щербаню).

Дякуємо ЗСУ за те, що можемо дарувати дітям свято!.. А ми продовжуймо «робити те, що вміємо найкраще» задля перемоги!..