Відкрите лекційне заняття з “Основ інклюзивної педагогіки” (лектор:доц.Гордійчук О.Є.)

2021-05-14

3 травня 2021 р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти відбулося відкрите лекційне онлайн-заняття зі студентами 4-го курсу з навчальної дисципліни «Основи інклюзивної педагогіки», яке проводила канд.пед.наук,  доцент Гордійчук О.Є.

Заняття проведено у формі проблемної  лекції. Виклад матеріалу відбувався  за алгоритмом: постановка акутальних запитань з досвіду роботи педагогів-практиків до пошуку студентами аргументованих відповідей на них. Упродовж  заняття панувала позитивна та доброзичлива атмосфера. Викладачка  залучала студентів до активного включення в предмет розмови, вміло поєднувала елементи бесіди з викладом теоретичного матеріалу. Застосовані інноваційні педагогічні методи сприяли творчій співпраці лекторки і студентів, забезпечували емоційність у спілкуванні.

На завершальному етапі заняття майбутні педагоги поділилися відгуками-враженнями від аналітичного перегляду документального фільму «Світ в моїх очах» переможиці і володарки гранту Міжнародного інклюзивного конкурсу для школярів та студентів «Точки дотику» Оксани Юріївни Ковалюк, вчительки вищої категорії Чорногузівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів Вижницького району Чернівецької області, яка була залучена до розмови.   Лекційне заняття сприяло вихованню інклюзивної культури та формуванню здатності  майбутнього  вчителя  до асистування в інклюзивному класі Нової української школи