Літературний дайджест «Її величність Книга»

2021-04-01


31.03.2021р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти  відбувся виховний захід «Літературний дайджест «Її величність книга»», який  провела кандидат педагогічних наук, доцент Предик Аліна Анатоліївна. Основною метою проведеного заходу було популяризація книги, стимулювання інтересу до читання, формування читацької культури; розвиток уміння самостійно, змістовно проводити дозвілля з допомогою книги; виховання потреби в читанні художньої літератури.

Навколо книги захід об’єднав не тільки професорсько-викладацький склад, студентську молодь факультету педагогіки, психології та соціальної роботи, але й представників інших факультетів, навчального та гуманітарного відділів університету.

Почесними гостями – учасниками свята книги були: відома дитяча письменниця, казкарка Зірка Мензатюк та представники Чернівецької обласної дитячої бібліотеки.

Сторінки літературного дайджесту були представлені рубриками: ««КНИГА: її МИНУЛЕ І СУЧАСНЕ», «ДВА ДЖЕРЕЛА, ЩО ЖИВЛЯТЬ ДУШУ УКРАЇНЦЯ», «Дитяча література: ПИСЬМЕННИКИ СУЧАСНОСТІ», BIBLIO PLACE «ТЕРИТОРІЯ ЧИТАННЯ» , «КНИЖКОВА ДЕГУСТАЦІЯ З ПРИСМАКОМ КАВИ».

Родзинкою виховного заходу став літературний батл між студентами і викладачами кафедри. Мета даної рубрики – широка популяризація нової літератури, ознайомлення з сучасними літературними захопленнями як студентів, так і викладачів. Для його проведення учасники заздалегідь отримали завдання підготувати рекламу на улюблену книгу, на той твір, який їх надихає чи залишив глибокий слід у серці. А також цікавими для студентської аудиторії були рубрики «Літературний пінг-понг» та «Книжковий гороскоп».

Безмежна сила книжки, без неї людина – сліпа. Книга володіє однією з найважливіших властивостей: вона захоплює і наполегливо веде за собою до читання інших книг. Захопившись однією, людина навіть не помічає, як її інтерес починає поширюватися на іншу. Книга, як пісня, об’єднує навколо себе людей. Сьогодні вона об’єднала кафедральну, факультетську та університетську когорту викладачів і студентів в єдину родину шанувальників ЇЇ величності – Книги.

Тож читайте книжки, закохуйтеся українським словом і хай книга буде Вашим справжнім другом у житті!