СЕМІНАР З АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ

2021-03-24

23 березня на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти відбувся методичний семінар з теми “Академічна доброчесність – запорука якісної освіти та науки” доповідачем якого була заступник декана з навчально-виховної роботи, доцент Нікула Наталя Вікторівна.
Відкрила методичний семінар завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Романюк Світлана Захарівна, яка закцентувала увагу на важливості запропонованої теми, її актуальності і доцільності.
Семінар проходив з участю викладачів та студентів, що дало можливість забезпечити партнерську взаємодію здобувачів вищої освіти та викладачів.
Під час семінару проаналізовано нормативно – правову базу,  інформаційні е-ресурси, розкрито сутність, принципи, основні види порушень академічної доброчесності. Акцентовано увагу на видах відповідальності за порушення академічної доброчесності. Розглянуто рекомендації для студентів щодо формування компетентностей академічної доброчесності. Для викладачів розкрито прийоми щодо навчання студентів академічній доброчесності.
Для закріплення знань, запропоновано практичні ситуації для роздумів щодо аналізу проявів порушення академічної доброчесності , що активізувало учасників семінару.
До обговорення долучилася доктор психологічних наук, професор Іванчук Марія Георгіївна, яка розкрила  актуальні проблеми забезпечення якості освіти у контексті теми семінару.