Завершила роботу екзаменаційна комісія з підсумкової атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 013 «Початкова освіта»

2020-12-30

На кафедрі педагогіки та методики початкової освіти завершила свою роботу  екзаменаційна комісія з підсумкової атестації здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти зі спеціальності 013 «Початкова освіта».

Схвальним є те, що цьогоріч у комісіях працювали запрошені працівники  інших закладів освіти – доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри педагогіки і методики початкової та дошкільної освіти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Янкович О.І., яка очолювала одну з комісій, а також вчителі початкових класів Чернівецької ЗОШ  І-ІІІ ступенів № 27 Чернівецької міської ради, вчителі-методисти Сікорська Р.М. та Косташ О.В. в якості стейкхолдерів.

Така співпраця в умовах реформування освітньої галузі України в контексті положень Концепції «Нова українська школа» є надзвичайно корисною та ефективною, оскільки дає можливість з позицій сьогодення виявити  ключові проблеми  в підготовці  майбутніх педагогів для початкової школи,  врахувати пропозиції і досвід наших партнерів та практиків. Її результатом може бути подальше вдосконалення освітніх програм і навчальних планів спеціальності 013 «Початкова освіта», пошук модерних засобів здійснення освітнього процесу, посилення практичної підготовки педагогічних кадрів нової початкової школи. Доцільність і перспективність такої співпраці цілком очевидна і доречна.