“Борітеся – поборете! Вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава, і воля святая!”

2014-04-06

З такими словами близько двохсот років тому звертався до нас Великий син нашого народу – Тарас Григорович Шевченко і, як не дивно, ці слова актуальні і сьогодні. 27 березня на факультеті педагогіки, психології та соціальної роботи відбувся вечір-спомин до сороковин за вбитими у боях за кращу долю і волю держави на вулиці Інститутській, який організувала кафедра «Педагогіки та методики початкової освіти».

222

DSCF2856

Кафедральна родина та запрошені гості вшанували пам’ять загиблих, подумки повернулися у ті лютневі події, які спіткали нашу державу, поіменно згадали загиблих, вшанували їх хвилиною мовчання. Студент 2 курсу факультету історії, політології та міжнарожних відносин Василь, у якого на руках помирали наші герої, із болем у серці ділився спогадами і закликав боротися до кінця. 

DSCF2873

Разом із отцем Романом Палійчуком – учасником революції Гідності на Майдані,  молилися за упокій душі загиблих.

DSCF2875

Цей вечір –  спомин не залишив байдужим жодного присутнього, які щиро оплакували всіх героїв Небесної сотні. Після завершення дійства бажаючі мали змогу покласти квіти до могили наших славних земляків та помолитися за їх душі.

DSCF2863DSCF2868DSCF2859

Найкращою подякою за найціннішу жертву загиблих синів і дочок  Батьківщини буде творіння нашої щоденної праці на славу Богу і добробут України. Слава Україні!!! Героям Слава!!!

Юлія Гладиш та Наталія Калинюк,

студентки 3 курсу напряму підготовки «Початкова освіта»