«УКРАЇНО МОЯ ВИШИВАНА: ЕТНОКУЛЬТУРНИЙ ТА ОСВІТНЬО-ВИХОВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНСЬКОЇ ВИШИВАНКИ»

2020-05-22

 21 травня 2020 р. кафедра педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича з ініціативи її  завідувача – д.п.н., проф. Світлани РОМАНЮК виступила співорганізатором міжвузівської міжнародної  онлайн – конференції  «УКРАЇНО МОЯ ВИШИВАНА: ЕТНОКУЛЬТУРНИЙ ТА ОСВІТНЬО-ВИХОВНИЙ ПОТЕНЦІАЛ УКРАЇНСЬКОЇ ВИШИВАНКИ», приуроченій Всесвітньому дню вишиванки.  Дуже приємно, що традиція, започаткована міжвузівським вебінаром з писанкарства кафедрою педагогіки та методики початкової освіти,  знайшла своє продовження у творчій науковій  співпраці навколо магії Вишиванки.

З вітальним словом до учасників онлайн-конференції звернулася Тамара Володимирівна Марусик, проректор з науково-педагогічної роботи з питань навчально-виховного процесу Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, професор, доктор історичних наук. Вона щиросердно привітала учасників конференції з розпочатою роботою і закцентувала увагу на заснуванні цього свята, відзначивши творчість та креативність студентів ЧНУ ім. Ю.Федьковича, які, власне, започаткували це свято.

Конференція представлена надзвичайно широкою аудиторією, учасниками якої стали науковці, громадські діячі, як України, так і  української діаспори з Австралії, Чікаго, Іспанії, Німеччини та ін. У програмі конференції заявлено 9 секцій. Науковці кафедри педагогіки та методики початкової освіти проф. Світлана Романюк, доц. Антоніна Богданюк, асист. Оксана Костащук, доц. Лариса Мафтин, доц. Аліна Предик, доц. Кристина Шевчук, ас. Наталя Нікула представили змістовні, надзвичайно цікаві та актуальні доповіді у секції «ЕТНОКУЛЬТУРНІ ОСОБЛИВОСТІ БУКОВИНСЬКОЇ ВИШИІВАНКИ: ТРАДИЦІЇ ТА СУЧАСНІСТЬ». Надзвичайно приємно було отримати схвальні відгуки учасників конференції про роботу викладачів кафедри педагогіки та методики початкової освіти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Щиро дякуємо декану факультету педагогіки, психології та соціальної роботи  професору Тетяні Федірчик за підтримку та високу оцінку діяльності кафедри педагогіки та методики початкової освіти.