Зустріч з роботодавцями 

2023-12-02


30.11.23 р. на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти з ініціативи завідувача кафедри Світлани Романюк відбулося розширене засідання Ради роботодавців у форматі кругло столу (яка створена при кафедрі) для напрацювання пропозицій щодо оновлення/удосконалення ОПП у покращенні якості підготовки вчителів початкової школи.

Схвальним є те, що не залежно від викликів сьогодення, зустріч відбулася в очному форматі і зібрала представників різних освітніх сфер, які увійшли до складу Ради: Оксана Палійчук – начальник управління Державної служби якості освіти у Чернівецькій області; Людвига Цуркан – начальник управління освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту Чернівецької районної військової адміністрації; Оксана Косован – директор центру професійного розвитку педагогічних працівників Чернівецької міської ради; Олеся Намака – директор КУ «Глибоцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»;  Ольга Лупуляк – директор Коровійського ліцею Чернівецької міської ради;  Світлана Чепига – директор Берегометського ліцею №2 Берегометської селищної ради Вижницького району Чернівецької області; Лідія Крижанівська – заступник директора з навчально-виховної роботи в молодших класах Чернівецького ліцею № 7.

На засіданні були також присутні члени проектних груп та студенти.

З вітальним словом до учасників заходу звернулася Світлана Романюк, яка акцентувала увагу на важливості партнерської взаємодії науковців і практиків, побажала конструктиву в обговоренні питань щодо якості підготовки компетентного вчителя початкової школи для Нової школи. Привітала освітянську спільноту декан факультету Тетяна Федірчик, яка подякувала усім присутнім за можливість взаємодіяти разом, за спільні заходи, продуктивну роботу впродовж тривалого часу.

Роботу круглого столу продовжили гаранти ОПП першого (бакалаврського) – гарант Прокоп І.С. та другого (магістерського) рівнів вищої освіти – гарант Романюк С.З.

Прокоп І.С. детально зупинилася на структурі програми ОР Бакалавр, її змісті та особливостях, визначила стратегію подальших міркувань у розширенні залученості позашкільних освітніх закладів для практичної підготовки майбутніх фахівців означеної спеціальності.

Романюк С.З. зупинила увагу присутніх на наступності у структуруванні ОП ОР Магістр, вказала на сильні та слабкі сторони у підготовці здобувачів вищої освіти.

У ході продуктивної бесіди окреслено перспективи розвитку інклюзивної освіти, логопедії, освітнього менеджменту в умовах реформування системи освіти. Висловлені пропозиції торкалися проблем STEM-освіти, ведення блогу (своєї сторінки) викладачів кафедри, інституційного аудиту.

Висловлюємо щиру вдячність усім присутнім за обговорення та слушні пропозиції, за високу оцінку підготовки майбутніх фахівців спеціальності «Початкова освіта». Зібрана інформація буде використана для оновлення змісту ОПП, навчальних планів, програм з метою якісної підготовки здобувачів вищої освіти для НУШ.