Науково-практичний семінар:«Ведення наукових профілів: мотивація, можливості, перспективи» (доц.Маковійчук О.В, Шилюк О.І.)

2023-11-28

28 листопада 2023 року на кафедрі педагогіки та методики початкової освіти (завідувач проф. Романюк С.З.) відбувся науково-практичний семінар на тему «Ведення наукових профілів: мотивація, можливості, перспективи».

Доповідачі: доц.Маковійчук О.В. та заступник директора з питань інформаційних технологій Наукової бібліотеки Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича Шилюк О.І.

Проблемні питання:
ведення наукових профілів як актуальна проблема ЗВО;
найпопулярніші наукові профілі (Google Scholar, ORCID, Web of Science, Scopus) та мотивація викладачів ЗВО до їх використання;
особливості використання наукових профілів викладачами ЗВО у професійній діяльності.

Викладачі з великою увагою прослухали інформацію О.В. Маковійчук про ключові характеристики спеціалізованих наукових серверів, О.І.Шилюка про можливості створення та наповнення наукових профілів в Google Scholar, ORCID, Web of Science, Scopus, а також в додаткових наукових соціальних мережах (“ResearchGate”, “Науковці України”), які допомагають у професійному спілкуванні, пошуку однодумців, партнерів, грантів.

Семінар пройшов у творчій, конструктивній атмосфері.