ДЕНЬ КАР’ЄРИ: школа успішного випускника

2023-05-24


          22 травня 2023 р. кафедра педагогіки та методики початкової освіти на чолі із завідувачкою Світланою РОМАНЮК зібрала в стінах рідного факультету одних із кращих своїх випускників в рамках діяльності «Школи успішного випускника», ініційованого асоціацією випускників факультету педагогіки, психології та соціальної роботи (керівник – Оксана КОСТАЩУК).

          Організація ДНЯ КАР’ЄРИ відбулася у формі «круглого столу» – діалогу на тему «Softskills у педагогічній творчості сучасних фахівців», в якому взяли участь випускники, нинішні студенти та викладачі кафедри. До спілкування зі студентами спеціальності «Початкова освіта» було запрошено фахівців різних освітніх рівнів (учителів початкових класів, засновниць закладу приватної сфери освіти, працівників ЗВО різних років випуску), які поділилися особливостями навчальної, наукової, культурно-громадської діяльності у процесі навчання в університеті, й, зокрема, необхідністю активної участі в діяльності клубів, гуртків кафедри («Педагог», «Пошук») та їх впливом на формування творчого педагога.

          Організатор та модератор зустрічі (керівник асоціації випускників кафедри Антоніна БОГДАНЮК) виокремила сучасні акценти розвитку творчості майбутніх педагогів в освітньому процесі ЗВО, що було підкріплено рекомендаціями, найбільш продуктивними методами і формами розвитку soft-skills у процесі культурно-громадської діяльності під час навчання  випускниць-активісток клубу «Педагог» Ірини НИКИФОРУК, Юлії ЄРМЕЧУК (фахівців вищої школи – співробітниць Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича), а також переможниці багатьох студентських конкурсів і фестивалів Ольги КОВАЛЬ (учителя початкових класів Глибоцької гімназії Чернівецької області). Найефективнішими шляхами кар’єрного зростання, успіхами, перевагами та проблемами професії вчителя з учасниками діалогу (майбутніми фахівцями) поділився вчитель початкових класів Чернівецької ЗОШ №3, педагог Вищої кваліфікаційної категорії Володимир ПАСТУШОК. Засновниці Центру розвитку дитини «Фламінго» (м. Чернівці) Олеся ПАСІЧНИК-КРУГЛЯНКО та Наталія ЦУРКАН, маючи досвід діяльності вчителя початкових класів, вихователя ГПД, розкрили найпотаємніші секрети й дали дієві поради в подоланні труднощів та перешкод у процесі працевлаштування.

         Очікуваним результатом зустрічі стали висловлені побажання традиційно організовувати спілкування такого формату, що сприятиме зростанню активності й умотивованості працевлаштування сучасних студентів – майбутніх випускників та кваліфікованих творчих педагогів!